Глобалният технологичен лидер Siemens и водещото технологично издание MIT Technology Review

...
Глобалният технологичен лидер Siemens и водещото технологично издание MIT Technology Review
Коментари Харесай

Какво е индустриална метавселена и какви възможности предоставя

Глобалният софтуерен лидер Siemens и водещото софтуерно издание MIT Technology Review (собственост на Масачузетския софтуерен институт - MIT) реализираха взаимно, с цел да изследват развиването и опциите на бързо разрастващата се така наречен Индустриална метавселена.

Резултатът е обстоен отчет за капацитета й, който събира най-новите проучвания в региона и включва изявленията с водещи софтуерни специалисти, индустриални анализатори, бизнес водачи и откриватели.

Докладът се концентрира върху градивните детайли на Индустриалната метавселена, нейните приложения и резултатите, които ще има върху бизнеса, стопанските системи и всекидневието.

Освен това той показва провокациите, пред които са изправени хората, вземащи решения в бизнеса и обществото, и по какъв начин те могат да впрегнат нейния голям капацитет.
 Какво е
Какво е " метавселена " и какви благоприятни условия дава тя?

Оценките доближават до $8 милиарда

" Чрез Индустриалната метавселена фирмите могат да създават устойчиви артикули по-бързо, по-лесно и по-евтино. Те могат да я употребяват, с цел да създадат машини, фабрики, здания и цели градове и системи за трафик по-ефективни, издръжливи и устойчиви ", разяснява Петер Кьорте - основен софтуерен шеф и основен стратегически шеф на Siemens AG.

Индустриалната метавселена ще бъде резултат от еволюцията и конвергенцията на технологии като изкуствен интелект, блокчейн, облачни и периферни калкулации.

Ключов конструктивен детайл ще бъдат цифровите близнаци, които симулират държанието на своите двойници в действителния свят и към този момент революционизират създаването на артикули, ръководството на инфраструктурата и производството. Бъдещите цифрови близнаци ще дават фотореалистични симулации на действителния свят и ще разрешават взаимоотношение в действително време сред хора и машини.

Според ABI Research пазарният капацитет на Индустриалната метавселена се прави оценка на към $100 милиарда през 2030 година, което съставлява десетократно нарастване спрямо 2021 година.

Дигиталната бизнес платформа Siemens Xcelerator ще играе решаваща роля в оползотворяването на капацитета на Индустриалната метавселена. Според Кьорте това е мястото, където фирмите могат да намерят градивните детайли, с цел да задействат и култивират Индустриалната метавселена за своите цели.
 За Meta, Microsoft и Disney метавселената се оказва (много) безценен неуспех
За Meta, Microsoft и Disney метавселената се оказва (много) безценен неуспех

Компаниите към този момент не имат вяра, че виртуалните светове са бъдещето на интернет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР